Skomentuj relację
Ocena atrakcji
5.0
Wieża wodna stoi pod wzgórzem katedralnym, gdzie również funkcjonuje doskonały punkt widokowy, ale wg mnie warto spojrzeć na tak interesującą okolicę z obu tych miejsc. Przede wszystkim baszta pozwala oglądnąć z góry i w całości katedrę od strony miasta, a jest to budowla godna podziwu. Poza tym była ona dostępna dla turystów późnym wieczorem, gdy katedrę już dawno zamknęli.
Na dole znajduje się przyjemna kawiarnia ze smakowicie wyglądającymi słodkościami, ale nie dane mi było niczego zakosztować. Wchodząc na górę można pooglądać fotografie zabytkowych rezydencji na terenie Warmii i Mazur z krótkim opisem. Jest to może skromna ekspozycja, ale pasująca do miejsca. Dobrze, że właściciele nie poszli na łatwiznę, bo w podobnych atrakcjach spotyka się często jedynie stare graty rzucone pod ścianą. Tutaj natomiast zobaczyłem kilka ciekawych i mało znanych zabytków z okolicy, które także warto odwiedzić.
Na dole znajduje się przyjemna kawiarnia ze smakowicie wyglądającymi słodkościami, ale nie dane mi było niczego zakosztować. Wchodząc na górę można pooglądać fotografie zabytkowych rezydencji na terenie Warmii i Mazur z krótkim opisem. Jest to może skromna ekspozycja, ale pasująca do miejsca. Dobrze, że właściciele nie poszli na łatwiznę, bo w podobnych atrakcjach spotyka się często jedynie stare graty rzucone pod ścianą. Tutaj natomiast zobaczyłem kilka ciekawych i mało znanych zabytków z okolicy, które także warto odwiedzić.
Relacja - dodatkowe informacje
Wiek dziecka/i
6 lat
Data pobytu
lipiec 2015
Masz już konto w serwisie? Zaloguj się.
Aby dodać komentarz nie trzeba się rejestrować, wystarczy podać nick/pseudonim i prawidłowy e-mail (pozostanie ukryty i bezpieczny). Ocena atrakcji jest możliwa tylko przy dodawaniu relacji.