Skomentuj relację

Ocena atrakcji

6.0
"Rzymskie akwedukty" pod Suwałkami, zawsze mnie fascynowały, choć nie widziałem ich na żywo. Położenie na odległym skraju Polski powodowało, że ciężko było się tam wybrać. Gdy w końcu się udało, obawiałem się że w rzeczywistości mogą nie być tak spektakularne jak na zdjęciach czy filmach. A jednak są!
Widać je już z daleka, ale dopiero na miejscu można poczuć potęgę tych budowli. Turystom dano możliwość spaceru po obu mostach, a na ich końcach są zejścia w dół. Możemy więc je podziwiać zarówno z góry jak i z dołu.
A na dole też jest ładnie. Płynie tam rzeka która ze względu na wartki nurt i lekko kamieniste koryto przypomina górski potok. Wielkość mostów w stosunku do rozmiarów tej małej rzeczki jest wprost absurdalna! Przekraczamy ją po drewnianej kładce. Widoki są tu równie fantastyczne jak z góry. Z boku zresztą też i z każdej innej strony, bo mosty są niesamowicie fotogenicznymi obiektami.

Wstęp na mosty jest płatny na górze. Parking znajduje się ok. 100 m niżej, bardzo duży i darmowy. Stoją przy nim tablice informacyjne i stoiska z pamiątkami. Można tu znaleźć trochę fajnych, niedrogich zabawek drewnianych i innych, polecam!

Relacja - dodatkowe informacje

Wiek dziecka/i
6 i 14 lat
Data pobytu
lipiec 2022

Komentarze

Dodaj komentarz
Masz już konto w serwisie? .
Aby dodać komentarz nie trzeba się rejestrować, wystarczy podać nick/pseudonim i prawidłowy e-mail (pozostanie ukryty i bezpieczny). Ocena atrakcji jest możliwa tylko przy dodawaniu relacji.