Skomentuj relację

Zdjęcie
Kujawsko-pomorskie
foetus
foetus
8939
Ocena atrakcji

3.0
Witam wszystkich. Byłam w Ciechocinku w zeszłym roku. Jest to niewielkie miasto z małym ryneczkiem. Główną atrakcją jest Fontanna Grzybek i oczywiście tężnie. Nie jest to typowe miejsce do zwiedzania, gdyż jest to kurort typowo leczniczy. 
Podstawą rozwoju miasta są wody lecznicze takie jak: chlorkowo-sodowe, bromkowe, jodkowe, żelaziste, borowe, pochodzące z licznych na tym terenie źródeł solankowych. Leczy się dzięki nim choroby narządów ruchu, reumatyczne, ortopedyczno-urazowe, choroby kobiece, choroby układu oddechowego, nerwowego i układu krążenia. W tym celu stosuje się następujące zabiegi: kąpiele solankowe, jodobromowe, siarkowe, zawijania borowinowe, balneoterapie (fizykoterapia, inhalacja, irygacja, klimatoterapia, kuracja pitna), gimnastykę i różnego rodzaju masaże.
Polecam sklepik z antykami, który znajduje się przy Dworcu PKP. Kupiłam tam sobie przepiękną filiżankę :) 
Tak naprawdę życie kwitnie w sanatoriach podczas fajfów i wieczorków zapoznawczych :) Ileż ja się nasłuchałam ciekawych historii od mojej mamy, o tym co się dzieje w takich sanatoriach ;). Podobno miłość kwitnie i nawet starsze osoby znajdują swoją drugą połówkę :) Zakończę w takim razie swój opis słowami starej, znanej piosenki:
"W Ciechocinku , w Ciechocinku
Zostawiłem swoje serce
W Ciechocinku , w Ciechocinku
Może kiedyś znów spotkamy się".

Uwaga, warto wziąć pod uwagę, że ta relacja opisuje stan atrakcji sprzed kilku lat i obecnie może ona prezentować się nieco inaczej!

Relacja - dodatkowe informacje

Data pobytu
listopad 2012

Komentarze

Dodaj komentarz
Masz już konto w serwisie? .
Aby dodać komentarz nie trzeba się rejestrować, wystarczy podać nick/pseudonim i prawidłowy e-mail (pozostanie ukryty i bezpieczny). Ocena atrakcji jest możliwa tylko przy dodawaniu relacji.