Skomentuj relację
Ocena atrakcji
5.0
Ciekawa, prywatna ekspozycja, choć na razie zbyt skromna. Mieści się przy głównej ulicy Karpacza, kilkaset metrów poniżej deptaka.
Nas najbardziej ucieszyły akcenty z Gwiezdnych Wojen, jak duże świecące statki czy figurki znanych postaci w unikatowej formie. Duże wrażenie robi niesamowite, wyglądające jak prawdziwe, akwarium.
3 eksponaty są interaktywne, w tym największy - linia produkcyjna. Jak dla mnie to jednak przerost formy nad treścią, skomplikowane ale mało atrakcyjne, synowi też się niezbyt podobało. Znacznie ciekawsze dla niego były świetnie wykonane gwiezdne wrota, działające jak w serialu/filmie Stargate, choć nie wiedział zupełnie co to jest i do czego służy. Trzeci interaktywny model to włączany przyciskiem jeżdżący po torze pojazd. Poza tym ruchomy jest jeszcze pociąg, którego gablota została pomysłowo wykonana po dwóch stronach ściany.
Na uwagę zasługuje też regionalny akcent w postaci modelu kościoła Wang.
Plus dla właścicieli za ofertę korzystniejszych cenowo biletów rodzinnych (od 2+1 do 2+3), choć koszty i tak są zbyt wygórowane, jednak dla fanów klocków Lego atrakcja fajna.
Nas najbardziej ucieszyły akcenty z Gwiezdnych Wojen, jak duże świecące statki czy figurki znanych postaci w unikatowej formie. Duże wrażenie robi niesamowite, wyglądające jak prawdziwe, akwarium.
3 eksponaty są interaktywne, w tym największy - linia produkcyjna. Jak dla mnie to jednak przerost formy nad treścią, skomplikowane ale mało atrakcyjne, synowi też się niezbyt podobało. Znacznie ciekawsze dla niego były świetnie wykonane gwiezdne wrota, działające jak w serialu/filmie Stargate, choć nie wiedział zupełnie co to jest i do czego służy. Trzeci interaktywny model to włączany przyciskiem jeżdżący po torze pojazd. Poza tym ruchomy jest jeszcze pociąg, którego gablota została pomysłowo wykonana po dwóch stronach ściany.
Na uwagę zasługuje też regionalny akcent w postaci modelu kościoła Wang.
Plus dla właścicieli za ofertę korzystniejszych cenowo biletów rodzinnych (od 2+1 do 2+3), choć koszty i tak są zbyt wygórowane, jednak dla fanów klocków Lego atrakcja fajna.
Relacja - dodatkowe informacje
Wiek dziecka/i
5 lat
Data pobytu
październik 2013
Komentarze
rezultatów: 3, wyświetlane 1 - 3
Sortowanie
Dodano: 03-07-2014
Jak dla mnie to jest zbyt wygórowana cena za to co znajduje się w środku, ale to tylko moja opinia
P
piksle
Dodano: 13-02-2015
W odpowiedzi na wcześniejszy komentarz zgadzam się w 100%. Na te ferie byłem w Karpaczu. Znalazłem jeszcze jedno miejsce, niechcący natknąłem się na muzeum Klocków, rewelacja. Dzieciaki nie chciały wyjść, Dwa piętra klocków i do tego każda makieta jest sterowana. Rewelacja, jak już chcecie coś z dzieckiem zrobić, to polecam to Muzeum Klocków Lego za tunelem.
K
Kuba
Dodano: 25-12-2015
W odpowiedzi na wcześniejszy komentarz Byliśmy na obu wystawach ale ta wyżej za tunelem jest genialna. polecam, tam to jest dużo interakcji, przy makietach są przyciski i to nie jeden ale po kilka na makietę, do tego muzyka i ciekawe efekty. Jest tańsza od opisanej a zabawy jest dużo więcej :)
M
Michał
rezultatów: 3, wyświetlane 1 - 3
Masz już konto w serwisie? Zaloguj się.
Aby dodać komentarz nie trzeba się rejestrować, wystarczy podać nick/pseudonim i prawidłowy e-mail (pozostanie ukryty i bezpieczny). Ocena atrakcji jest możliwa tylko przy dodawaniu relacji.